Quail Creek Elementary

School Renovation and Addition

The goal of the design was to incorporate 6th grade classrooms into the K thru 5th grade elementary school.  A new addition was designed connecting to the original school.  The new space includes classrooms, multi-media center library, and bathrooms.

A new two story main entry has a barrel shaped standing seam metal roof with glass doors and glass walls on each side allowing for a controlled access and direct view to the entrance, and the playground area.

The new addition incorporates the original design elements of the existing building using sloping roof lines with curved soffits and matching brick wall forms which creates a seamless transition.

The Administrative offices were reconfigured to allow for a direct visual view of the new main entry.  New colorful finishes were used throughout.  Lighting and electrical were upgraded.  Additional parking, drop off drive and playground area were added.